www


Sunday, January 30, 2011

NIK AZIZ mengelarkan masyarakat dun tenang jahiliah

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang kelihatan tidak selesa dengan kenyataan De Facto PAS, Nik Aziz Nik Mat yang mendakwa orang Islam yang mengundi UMNO dianggap sebagai jahiliyah. Ini kerana tindakan Nik Aziz itu katanya akan menyebabkan ramai umat Islam di Malaysia semakin hilang kepercayaan terhadap perjuangan PAS.
Hadi Awang menjawab penjelasan tersebut setelah berulang kali diacukan soalan tersebut ketika sedang minum petang bersama rakan2 nya di sebuah gerai yang dirahsiakan. Hadi Awang berkata beliau akan bertemu dengan Menteri Besar Kelantan bagi mendengar sendiri penjelasan tersebut kerana kenyataannya sedikit sebanyak akan mengurangkan undi Melayu di Tenang dan seteruskan memberi kesan terhadap keputusan PRU 13.
Hadi Awang satu ketika dahulu pernah menggelarkan mengundi UMNO sebagai kufur berkata, dalam situasi politik hari ini, isu2 yang melibatkan Umat Islam di Malaysia tidak wajar dipesongkan dengan memberi dakwaan2 kotor seperti jahiliyah, kafir dan sebagainya.

Keterbukaan PAS menyokong sebuah parti Non Muslim seperti DAP tidak membawa maksud bahawa PAS menganggap umat Islam yang mengundi UMNO sebagai jahiliyah.sumber : gelombang rakyat blogspot com

No comments: